Spring til indhold

DUO-spalter

Betonspalte med plastkappe

DUO-spalten er en specialudviklet betonspalte med en indstøbt, præfabrikeret plastkappe støbt af et slidstærkt plastmateriale (HDPP), som beskytter spaltens overflade. Kappen forhindrer tæring af spalterne under og omkring krybber og trug. Spalten beholder sin drænende effekt – også på det beskyttede areal, idet spalteåbningerne er bibeholdt. Desuden har den stadig en skridsikker overflade, der gør den sikker at færdes på.

DUO-spalten er tænkt til at ligge under og omkring krybben, primært rørfodrings-automaterne, da det er her tæringsproblemet er størst. Da de fleste automater er 60-70 cm brede, skal der typisk bruges 3 spalter pr. sti. Det tæringssikre areal i stien vil således være 80 x 120 cm.

Et anderkendt produkt

Vi har næsten 20 års erfaring med produktion og anvendelse af DUO-spalter i ind- og udland, og modtager jævnligt anerkendende ros for produktet. Mange genbestiller DUO-spalten ved nybyggeri eller renovering. Vi har endnu ikke modtaget en reklamation på DUO-spalten. Ligeledes erfarer vi, at de DUO-spalter, der blev taget i anvendelse de første år efter lanceringen, stadig er i drift.

Spaltens konstruktion

DUO-spalten er beklædt med plast de først 80 cm fra spaltens ene ende. Denne plast ligger som en kappe omkring betonen på spaltens overflade, ned ad spalternes øverste 30 mm, samt omkring spaltehovedet, uden at spalten mister sin drænende effekt, da spalteåbningerne bibeholdes.

Plastikkappen, der i sig selv er 5 mm tyk, er selvfølgelig forsynet med en skridsikker overflade i form af en masse små knopper.

Plastmaterialet er sprøjtestøbt HDPP (polypropylen). HDPP er hårdere end vores negle (sammenlignes med svinenes klove), modsat PE, der er blødere. Kappen skulle således være så slidstærk som muligt opnåeligt.

Ydermere har spalten en indstøbt drypnæse i plastkappen, således at vand, savl/spyt etc. drypper af spalten, før den kommer i kontakt med betonen.

DUO-spalten har følgende fordele:

• Syrebestandig overflade
• Skridsikker overflade
• Ingen niveauforskel mellem plast og beton
• Ingen tæring på siderne pga. indstøbt drypnæse
• Kan anvendes ved alle typer foderautomater og krybber
• Syrebeskyttelsen er ’fabrikspåført’
• Skal ikke genbehandles
• Over 15 års holdbarhed

Produktbilleder

Hvorfor vælge DUO-spalten?

Montering

Udlægning af spalter ved nybyggeri.

Pig Facts

Se hvorfor kvalitets spalter er vigtige både for dyre-velfærd og bundlinjen.

Kontakt din salgskonsulent

Telefon

+45 20 74 72 10

E-mail

mho@ibf.dk

Adresse

Drejervej 22, 7451 Sunds

Headquarters

308 Gateway Avenue Bakersfield

Morten Hohwü
Salgschef, SundsAlfa